Interviews

Wittenberg en vier generaties Sterk

Johan Sterk (1930) herinnert zich de strijd voor het zover was dat de Wittenbergschool daadwerkelijk geopend werd. Hij maakte het allemaal van dichtbij mee. Sterk was jarenlang bestuurslid en na zijn zoon en kleindochter zit nu ook zijn achterkleinzoon op de Wittenberg. Zijn naam en die van de school zijn dan ook sterk met elkaar verbonden.

Dhr. Sterk (1930), Garderen

“In 1972 ben ik penningmeester geworden. Die functie mocht ik 23 jaar lang bekleden. In het begin stonden we er niet zo goed voor. We hadden leningen nodig en kregen veel giften. Ja, dat waren gebedsverhoringen.

Als ik de meditaties in de schoolkrant lees, kan ik niet anders zeggen dan dat ik nog altijd van harte achter deze school sta.”

Mattin Sterk (1965), Scherpenzeel

“In de beginjaren was de school nog klein. Zo gaf meester Van Vliet, het hoofd van de school, twee klassen tegelijk les. De deur tussen de twee lokalen stond open. Ik zie hem nog staan in de deuropening.”

Janine Oskam-Sterk (1987), Scherpenzeel

“Onze zoon Justin zit nu ook op de Wittenberg. Daarmee is hij de vierde generatie die verbonden is aan de school. Dat vind ik best bijzonder. Als ik sta te wachten bij het schoolplein, zie ik leerkrachten die ik zelf ook heb gehad.”


  

201711_ Sterk_002