Jubileumfeestdag op de Wartburg

« Terug naar overzicht

‘Een vaste Burcht is onze God, een Toevlucht voor de zijnen’, klonk uit zo’n 400 monden aan het begin van de dag. Op deze speciale dag beginnen we met elkaar in de hal. Want wat is er beter om op deze dag te doen dan de dank te brengen bij de Heere, Die ons al 25 jaar een school geeft waar we het zo goed hebben met elkaar. Waar we week na week de Bijbel mogen openen en met de kinderen samen mogen leren en werken.

Tijdens de dagopening zingen we psalmen waarin we de lof aan God brengen, maar ook psalmen waarin we vragen of de Heere ons in de toekomst nabij wil zijn.

Tussen het zingen van de liederen luisteren we naar een verhaal. Spannend; over vervolging, over een ontvoering, over de Wartburg… Voor Maarten Luther was één vraag belangrijk: Hoe weet ik dat mijn zonden vergeven zijn en het goed is tussen God en mij? We horen over zijn zoektocht. En hoe hij wilde dat iedereen het zelf kon lezen: de Heere Jezus kan onze zonden vergeven. Daar heeft hij veel voor overgehad. Hoe is dat op onze Wartburg? Leven wij uit dat geloof en willen we dat net als Luther aan anderen vertellen?

Dan is het tijd om aan het werk te gaan! De kinderen zijn verdeeld in groepjes. In elk groepje zit een kind uit groep 8, een kind uit groep 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1. Zo wordt het weer zichtbaar: op deze school zorgen we voor elkaar!

Als groepje gaan de kinderen alle opdrachten langs. Op zoek naar wat er op de foto’s staat rondom de school, een plank verven voor het hek om de school, een lekkere fruitspies maken, bingo spelen en een kleurplaat van Luther kleuren. En het leuke... daar verdienen ze ook nog wat mee! Met elke opdracht komt er iets lekkers voor in hun knapzak: een krentenbol, belegde bol, appel of pakje drinken.

Na de groepsfoto met de hele school is het tijd om al dat lekkers op te maken. Het zonnetje komt net door als we onze picknickkleden neerleggen en onze knapzakken mogen openmaken. Genieten!

Maar er komt nog meer leuks. Ook ’s middags zijn er gezellige dingen te doen. Alle kinderen hebben van tevoren een keuze gemaakt uit een aantal workshops. Daar mogen ze deze middag naartoe. Er is van alles te doen: mozaïeken, bouwen met bamboestokken, een kampvuur, spelen met lego, muziekinstrumenten maken… en nog veel meer!

Wat was het een fijne dag. Geniet u nog even mee van de foto’s?  
Deze kunt u vinden op de fotopagina.


« Terug naar overzicht